Over Melanie

Melanie geeft workshops aan koren en dirigeert. De workshops en repetities zijn muzikaal inspirerende bijeenkomsten; je neemt als deelnemer iets mee naar huis waar je mee aan de slag kan. Het is voor mensen die graag zingen een onvergetelijke ervaring. Als vocal coach helpt ze gevorderde zangers hun zangstem en interpretatie op een hoger plan te brengen. Daarnaast treedt ze regelmatig op als zangsolist bij diverse koren en ensembles. Ze maakt graag een cross-over tussen klassieke en lichte muziek.

Sinds 2010 geeft Melanie les als muziekdocent op het Regius College te Schagen. Bij Cool kunst en cultuur te Heerhugowaard heeft zij de leiding over verschillende ensembles. Ook heeft zij de leiding over twee musicalgroepen. Zie voor meer informatie over deze cursussen de website van Cool.

Melanie studeerde in 2012 af aan het Utrecht’s Conservatorium als Bachelor of Music in Education (Docent Muziek) voor de eerstegraads bevoegdheid als muziekdocent. In mei 2010 studeerde ze cum laude af op hetzelfde conservatorium voor klassieke zang. Ze studeerde bij Eugenie Ditewig. Daarnaast volgde ze lessen jazz/pop bij diverse docenten.